diumenge, 29 de setembre del 2013

Camí de Cavalls. Etapa 1


Menorca és plana?

Doncs aparentment si, tot depèn de com t'ho miris!!
Si arribeu a la illa i llogueu un cotxe, segurament us semblarà relativament plana, però si ho feu a peu o amb BTT, comprovareu que surt un bon desnivell...MSN Messenger emoticon Surprised,  és molt trencacames!



Camí de cavalls, és un sender ancestral que recorre tota la illa i té uns 185km de longitud. Antigament, els taialers l'empraven per vigilar la costa. Actualment s'ha convertit en una ruta senderista i cicloturista molt reconeguda.

Nosaltres, anem a Menorca amb BTT per conèixer amb 4 dies, tots els racons de la illa que són inaccessibles amb cotxe.
Contactem amb l'empresa Camí de Cavalls 360, i així, ens faciliten el transfer de les maletes durant la nostra estada a la illa, ens donen un mapa, un llibre de ruta i els tracks pertinents.
Si voleu recórrer tota la illa per camí de cavalls, us recomano aquesta opció ja que, portar alforges per aquest terreny seria molt complicat i us alentiria molt l'estada.


ETAPA 1: Ciutadella - San Tomàs

Distància: 40,56km
Desnivell acumulat: 467m



La primera etapa és un escalfament per començar-nos a habituar al terreny menorquí.

Sortim de Ciutadella per una urbanització fins endinsar-nos en una pista de terra on trobem un embúsYahoo Messenger v6 emoticon CowYahoo Messenger v6 emoticon Cow Yahoo Messenger v6 emoticon Cow Yahoo Messenger v6 emoticon Cow.. Un pagès acaba de treure els xais i  les vaques a pasturar! Seguim tot darrere a poc a poc fins que podem avançar.
Poc després ja enllacem el Camí de Cavalls.

És ben ver que seguim es camí de cavalls...

Seguim un camí pedregós tot resseguint la costa amb poca dificultat, només de tant en tant haig de posar un peu a terra, és prou ciclable!
Aviat descobrim les primeres cales de sorra blanca.

Cala des Talaier
Anem seguint el track del GPS tot entrant i sortint del GR 223. Arribem a un punt que tenim opció a triar dels dos tracks que ens han facilitat. El recomanat va directe direcció a Macarella i l'altre segueix el camí de cavalls passant per Macarelleta.
No ens ho pensem gaire i  cap a Macarelleta!
Una baixada tècnica molt divertida i assequible pel meu nivell.

Cala Macarelleta
Hem triat una bona opció, és preciós, de postal!MSN Messenger emoticon Thumbs up
Un bany estaria bé però sense dutxa per treure'ns la sal no és una bona idea...

Seguim cap a Macarella però per recuperar el traçat del track, em toca arrossegar la bici  un tros.MSN Messenger emoticon Crying
Quan som a dalt, decidim no seguir el track i anem cap a Cala Galdana per una pista pedregosa on ens desviem per veure dos miradors. Llavors tirem pel corriol que hi va directe.

Localitzem un super i fem una parada per menjar, beure i emplenar el bidó, que aquí els avituallaments són escassos!

Travessem la urbanització i fem una pujada d'asfalt per enllaçar altre cop el camí de cavalls. No sé si m'he refredat, si és per la pujada o que amb la panxa plena em costa arrancar... 

Un cop a dalt, se'm passa tot i m'ho passo pipa baixant corriols i esquivant gent amb una facilitat que ni jo mateixa em crec.
Sense perdre cap detall, l'eufòria que porto no m'atura i ens acostem fins a un mirador.

Panoràmica de Cala Mitjana
Deixem una estona la costa i travessem zones boscoses amb un puja i baixa constant que em fa saltar varies vegades la cadena, com estic estressant la bici...
Aquí el terreny no és tan pedregós, és perfecte perquè ni les roques rellisquen ni el terra patina.

Quan arribem a Binigaus, platja idíl·lica de sorra blanca, toca arrossegar la bici perquè amb la sorra, no la puc controlar.
Hi ha un corriolet a dalt la platja força transitat de gent, que m'obliga a baixar de la bici ja que no puc avançar. Finalment, enganxem un carril bici que ens porta a Sant Tomàs on tenim l'aparthotel  amb les nostres maletes.

Primera etapa superada amb molt bones sensacions físiques i mentals, un 10!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada