dilluns, 11 de gener del 2016

Argimon

Tinc ganes de pedalar, ganes de fer una sortida llarga que fa temps que tinc en ment. No vull fer-la sola però he après a espavilar-me ara que tinc una bona relació amb el GPS...
 
Estic més d'una hora mirant rutes al wikiloc. Em fa gràcia anar fins a Argimon. Em surten forces quilòmetres però crec que ho podré suportar, hi ha molta pista.
 
Em miro molt bé els tracks que trio. En necessito dos, un que em portarà fins a Santa Coloma de Farners i em servirà per tornar i l'altre, que surt del parc de Sant Salvador per pujar a Farners i Argimon.
 
No m'ho penso més. Carrego els tracks al GPS i al mòbil! 
Si sorgís algun imprevist, tinc el comodí de la trucada...
 
Són poc més de les 9 quan surto de casa. Vaig sense pressa, tinc molts quilòmetres a fer per cremar-los abans d'hora. Tampoc puc corre gaire perquè fa vent i el tinc en contra. 

A St Andreu Salou enganxo amb la ruta.
 
Just després del poble trobo un error al track. El camí em porta a una casa vallada i m'obliga a retrocedir i buscar una alternativa. Per sort m'ho conec una mica i recupero la ruta més endavant.
 
Passo per Franciac, travesso l'autovia per sobre i vaig a parar al golf. Segueixo pistes poc transitades sense cap dificultat i vaig a a parar a Santa Coloma Residencial.
 
Després enganxo la via verda i arribo a Santa Coloma de Farners on em paro al Parc de Sant Salvador.

Han sigut uns 24km molt rodadors, llàstima del vent.
 
Mentre menjo una part de l'entrepà, preparo l'altre track.
Comença la pujada!
 
Avui fa un bon dia per sortir. Es nota perquè trobo força gent caminant, corrent, amb cavall o amb bici. La temperatura és molt bona, fa un vent calent gens propi d'hivern, més aviat sembla primavera!
 
Arribo a Farners però, sense desviar-me a visitar l'ermita, segueixo pujant per la pista.
La pujada és llarga però es fa bé.
Faig un parell de parades per contemplar les vistes!

Ja s'intueix Argimon!


Veig Argimon, encara em falta un bon tros! Estic més o menys a la mateixa altura, em pregunto si hi arribaré planejant... La resposta la trobo aviat quan comença la baixada!

Em dóna la sensació que baixo força i quasi passo de llarg Argimon. Resulta que la ruta no arriba fins a l'ermita. Sort que em paro a temps perquè no veig molt clar per on em fa passar i és quan em giro i veig Argimon allí dalt!

Cap  amunt s'ha dit!
Penso que si he arribat fins aquí, haig de culminar el cim!
M'acabo l'entrepà i agafo forces per pujar, les necessitaré!

Està molt ben indicat, només hi ha 1,5km fins a dalt, quasi res!
La pujada és dura, hi ha unes bones rampes!

Em vaig trobant gent. Primer uns excursionistes que m'animen i em diuen que ja ho tinc i després dues parelles que han pujat amb cotxe i em diuen que sóc molt valenta. Si sabessin d'on vinc...em farien un monument!

Valenta i inconscient són paraules que sento sovint...
Potser tenen raó i sóc una mica inconscient però quedar-me a casa tampoc ajuda, això em fa sentir viva i forta per afrontar el que sigui.

Aconsegueixo arribar d'una tirada, estic orgullosa de mi, només em faltarà tornar a casa!

Em trobo força bé, aquest últim tram ha sigut dur però amb una barreta i tot baixant, segur que em recupero. Fins a Cassà em queden uns quilòmetres però no hi ha gaire desnivell i, amb l'avantatge que tindré el vent a favor. Ho aconseguiré!La baixada és ràpida. De seguida arribo a la carretera de l'Esparra i allà torno a canviar de track.

Segueixo per asfalt fins que entro dins la ruta. Arribo a Riudarenes i allà continuo en direcció als estanys de Sils.Vaig cap a Vidreres. Les obres que han fet a  la N-II em fan modificar la manera de travessar-la i em busco una alternativa. Entro a Vidreres per la C-63 i just arribar-hi em desvio per un camí que diu que va a Caldes de Malavella.
Aviat em situo i no tinc problema per tornar.

Arribo segons els meus càlculs, molt contenta i amb ganes de fer alguna altra tirada llarga!
He tingut menjar suficient, amb un entrepà i un parell de barretes he anat bé. De líquid un pèl justa, sort que a Sant Andreu hi ha una font i he pogut emplenar...

Ha sigut una ruta molt rodadora i assequible per qui estigui acostumat a pedalar, la recomano!
Si jo l'he feta molts de vosaltres també! 

2 comentaris: